ВходПисателят-Ветеринар Явор Веселинов (+ видео)Публикувано на: 04.11.2014

 Автор: Десислава Докина

 

Явор Веселинов  от ранна детска възраст пише стихове и кратки разкази. Но детската му мечта била да стане лекар. След първия неуспешен опит за прием в Медицинска академия, се озовава в казармата. И след престоя му там вече нищо не е същото, защото Явор е човек, който преследва мечтите си...

 

Хуманните лекари са избрали за свое професионално призвание спасяването на човешки животи. Ветеринарната медицина не е много по-различна. Ветеринарите също държат здравето и живота в ръцете си, но техните пациенти са безмълвни.

 

В това видео Явор Веселинов не убеждава в поемането по този труден път – ветеринарната медицина. Той дори предупреждава несигурните с думите:

 

„трябва да сте готови да приемета рая и ада. Трябва да приемете да минете от другата страна на бариерата. И трябва да разберете, че това не е път, постлан само с цветя и пепел от рози, тоест има много тъжни моменти, има много трагедии, има много предизвикателства към психиката, НО има много светлина и моменти, в които чувстваш криле на гърба си ”

 

Днес Явор има собствен ветеринарен кабинет в София, квартал Драгалевци. Това е и мястото на действие на криминално-еротичните събития във втория му роман „Ноември”, който излиза след „Самоубийци”, но предхожда „Сънища” – трятият роман на Явор.

 

Чуй историята на Явор Веселинов за любовта му към словото и животинките, какво е общото между двете професии, какво го вдъхновява и мотивира на тези две поприща в следното видео:

 

 

 WishBOX - Мечти в действие!