Вход



Искам да те запозная с героите на твоя роман



Публикувано на: 31.10.2014

Автор: Яна Неделчева

 

Едно от първите неща, които научаваш като започнеш да пишеш художествени истории, без значение дали са романи, разкази, повести или нещо друго, е, че най-основните неща са сюжетът и героите ти. Ако нямаш триизмерни герои и завладяващ сюжет, най-вероятно няма да успееш да напишеш добра творба.

 

Аз все още работя по въпроса със сюжета, но мисля, че съм открила решението за героите. То се казва Charahub. Това е уебсайт за развитие на герои, дори бих казала, че е един от най-добрите. Невероятно полезен е когато имаш трудности с измислянето на достоверни герои и всички подробности за тях. Независимо дали вярваш, че трябва да познаваш героите си напълно, или смяташ, че не е нужно да знаеш повече от читателите ти, все пак няма да навреди да си отговориш на някои въпроси.

 

Героят ми има ли алергии? Винаги, когато не знаеш как да продължиш с историята, можеш да му сервираш блюдо пълно с алергени. Първия му спомен? Дали е коледна разходка по магазините с баба му или ужасен пожар, решението е твое. Какво животно би бил героят ти? Ами ако го превърнеш в него?

 

Както виждаш, освен средство за опознаване на героите ти, можеш да го използваш и за измъкване от заплетени ситуации и за вдъхновение. Можеш да създадеш 100 безплатни героя, така че започвай!

 

WishBOX – Мечти в действие!

 

Ако още не си започнал своя роман, можеш да го направиш този ноември! Приеми предизвикателството и започни още утре. Прочети повече тук.