ВходЕто защо трябва да станеш доброволецПубликувано на: 30.10.2014

Автор: Антония Симова

 

Това е статия, малко по-различна – може би по-добра, по-позитивна, по-истинска. Това ще го решиш ти. Предполагам си разбрал – става въпрос за доброволчеството. Ще го разгледаме в три аспекта.

 

Доброволчеството като самата кауза или мисия е човечността, разбирането и съпричастността към хората и чисто и просто правенето на добро. Примери за доброволчество – безкрай. Можеш да почетеш на невзрящи хора или да разходиш куче. Можеш да засадиш дръвче или да дариш дрешки за изоставени деца. Можеш да дариш усмивка, вяра и надежда. Няма по-удовлетворяващо нещо от това да помогнеш на някого и от това да чуеш едно „благодаря“. Да си доброволец е страхотно. Чувстваш, че правиш нещо, за да бъде света около теб по-добро място и даваш нещо от себе си за някой, който се нуждае. Защото в крайна сметка ние сме млади и ни предстоят още много години на този свят (да се надяваме). Затова ние сме тези, които трябва да направим света около нас по-слънчев и позитивен. Давайте, помагайте, бъдете доброволци.

 

 

Със сигурност доброволчеството е нещо прекрасно, но ако на този етап все още не сте мотивирани на сто процента да се включите в някоя обществена кауза, всичко е наред – има и още. Освен чистото лично удовлетворение, може да преоткриете за себе си нови светове – буквално и преносно. Благодарение на участието ни в Европейския съюз, ние имаме стотици възможности да пътуваме на хиляди километри, помагайки на деца, проектирайки и строейки домове. Отново възможности безкрай. Възможности за пътуване, за разширяване на личностния кръгозор. Още ли не сте мотивирани?

 

Третата причина – един огромен куп от университети, желаещи студенти-доброволци. И знаете ли защо е толкова важно за тях? Това означава, че сте хора с гражданска позиция. Хора, които ще се борите за справедливост, доброта и честност.

 

Обмислете в каква сфера искате да участвате, но със сигурност бъдете активни. Винаги ще има хора, които се нуждаят от помощ. Бъдете доброволци – не по задължение, а по сърце.

 

WishBOX - Мечти в действие!