Вход5 бизнес идеи за работа от вкъщиПубликувано на: 11.11.2014

Автор: Десислава Докина

 

Дойде периодът на студените дни, с което динамичното ни ежедневие забавя своя ход и разнообразните занимания се свеждат до минимум.

 

За да оползотвориш времето прекарано вкъщи на топло с нещо креативно, интересно, а в идеалният случай носещо дори финансови доходи, избери една от следните бизнес идеи за надомна „работа” (или пък просто го практукувай като хоби):

 

Ако си любител на фотографията, то със сигурност имаш на компютъра си снимки, изпълнени с емоции, които не се нуждаят от текст към тях, за да разкват истории и впечатления. Фотографиите са плод на твоите лични умения, затова не ги похабявай за трупане на безполезни like-ове, а започни да ги продаваш в някоя от изброените по-долу платформи. Така ще трупаш пари при всяко сваляне на твоя личен снимков материал.

 

http://www.shutterstock.com/

http://www.istockphoto.com/

http://eu.fotolia.com/

http://www.morephotos.com/

 

Всяка една от тези платформи работи на следния принцип: Дизайнери, блог-ъри и други свалят снимки от платформата; ако изберат твоя снимка, то ти взимаш дял от продажбата. Процентът за свалена снимка е различен за всеки сайт. За конкретните условия, изискванията за снимките и начина, по които можете да качвате снимки, посетете официалния уеб сайт.

 

  • Ако обичаш да майсториш всякакви ръкоделия, накити, украси за дома, защо не превърнеш хобито си в по-сериозно занимание и не започнеш да радваш и околните с това, което твориш през свободното си време.

 

 

Можеш да използваш Фейсбук с рекламна цел като създадеш профил на „ателието си”, където да качваш снимки на всеки нов артикул: плетива, накити с мъниста, рисувани предмети, опаковки за подаръци, ръчно изработени картички, дърводелски творения..изобщо всичко, което умееш и обичаш да правиш с ръцете си, може да намери своя купувач, стига да достигне до ушите и очите на максимален брой хора.

 

  • Ако това, с което се разтоварваш и релаксираш е стоене зад печката в кухнята, то тогава те окуражавам да помислиш за стартиране на собствен готварски бизнес.

 

 

Препоръчвам ти да се съсредоточиш към приготвяне само на един вид ястия, защото така бизнесът ти има шанс да натрупа по-бърза популярност. Пример: Сладкарска фабрика за мъфини/курабийки/плодови десерти и др; или пък кухня за вегетарианци; меню за диабетици и т.н.

 

  • Ако си от хората, които прекарват часове на компютъра си и си изучавали по някакъв повод дисциплина, подобна на  „Управление на човешките ресурси”...или пък просто харесваш тази професия, чиито занимания далеч не са много сложни и неразбираеми, може да започнеш да се занимаваш с редакция на автобиографии и мотивационни писма. Можеш да пуснеш обява във всеки един сайт за безплатно публикуване и уреждане на сделки, подобен на bazar.bg

 

 

  • Последната идея, която ми хрумва отново е свързана с работа на компютър и е свързана с изработване на визитни картички.

 

Предлагането на този вид услуга е доста голямо, така че ще трябва да измислиш по-интересен и запомнящ се начин, по който да промотираш твоята дейност. Помисли добре къде точно ще публикуваш обява и какво ще е мотото на „фирмата ти”. Тъй като при този тип услуги се цени бързината, мотото ти може да бъде нещо подобно на „Визитни картички за 15 минути”, защото хората винаги бързат, когато си поръчват визитки.

 

 

Сигурна съм, че не един и двама бизнесмени са започнали кариерата си по такъв естествен и наивен начин, защото все от някъде трябва да се започне!


 
 WishBOX - Мечти в действие!