Вход"Аз създавам" бе четвъртото успешно събитие за гимназисти на WishBOXПубликувано на: 21.10.2014

На 17-ти октомври, в баня "Старинна" в Пловдив се проведе четвъртото успешно събитие за гимназисти от поредицата на WishBOX - "АЗ...". Партньори ни бяха ONE ARCHITECTURE WEEK, благодарение на които за първи път приключенствахме извън София и се запознахме с почти 200 гимназисти от Пловдив и Пазарджик. 

 

 

 

Както обичаме да правим на всичките ни събития ("Аз, ученикът" и "Аз, инженерът"), поставихме на фокус млади, вдъхновяващи професионалисти, които разказаха за своите професии и проекти. Този път, тематично, провеждайки се в рамките на Архитектурната седмица в Пловдив, "Аз създавам" се фокусира върху професиите, които създават средата, в която живеем - урбанистика, ландшафтен дизайн, архитектура, мебелен дизайн, градски намеси, видео мапинг. Седем усмихнати лектора ни разказаха за развитието на градовете, създаването на зелени пространства, строенето на сгради, интериора и създаването на мебели, трансформирането на средата по неформални начини, експериментирането с 3-Д видео мапинг и завършиха с това каква ще бъде архитектурата на бъдещето.

 

Основното послание на лекторите към събралите се почти двеста младежи беше

 

Взимайте участие, не се притеснявайте да експериментирате, бъдете създатели! Не е нужно да чакате за разрешение, когато искате да направите нещо хубаво и полезно за своята среда. 

 

 

 

Маги Кирчева, Йоан Земярски, Георги Кътов, Ани Калинова, Петър Захаринов, Петко Танчев и Явор Йорданов успяха да впечатлят гимназистите и споделиха, че дори самите те не са очаквали толкова много посетители и такъв голям интерес. Техните презентации ще може да гледате скоро и в мрежата на нашия канал в YouTube, както и в социалните мрежи

 

 

Благодарение на партньорите ни от ONE ARCHITECTURE WEEK, на края на втората сесия от събитието, разиграхме на томбола страхотно сгъваемо колело, което беше спечелено от Никол Димова от Пазарджик. В края на двете сесии, гимназистите бяха разведени из Капана от студенти по архитектура, които им разказаха за различните намеси, които се случват там в рамките на Архитектурната седмица, както и малко повече за историята на самия Капан. 

 

 

Благодарим много на Edlanta, Elemark, EVN и LIDL, които помогнаха събитието да се случи!

 

Следете WishBOX за следващите ни събития, а ако искате да ви включим в нашия мейлинг лист - пишете ни на hello@wishbox.org

 

Разгледайте още снимки от събитието тук.

 

WishBOX – Мечти в действие!