ВходНаправи първи стъпки като предприемач в академията на иДЕЙСТВАЙПубликувано на: 23.10.2014

Илюстрация: Августина Василева

 

иДЕЙСТВАЙ е образователна академия, която ще се проведе за пръв път от 28 октомври до 1 ноември. Чрез интересни лекции, дискусии и игри, седмокласниците в 202 ОУ „Христо Ботев“ в с. Долни Пасарел ще имат възможността за пръв път да надзърнат във вълнуващия свят на бизнеса. Децата не само ще усвоят много нови идеи и понятия, а и ще могат да приложат наученото на практика като направят своите първи стъпки като предприемачи. След приключването на официалната програма, децата ще се разделят на отбори и с подкрепата на своите ментори ще работят по реализирането на своите креативни идеи за проекти.  Академията има за крайна цел децата както да подобряват своите умения, така и да повишат трайно своето ниво на мотивация и желание за развитие.      

 

Програмата ще включва работилници, водени от успешни и вдъхновяващи личности като Даниела Тодорова, специалист по маркетинг и бивша преподавателка на „Заедно в час“, и страхотния Петър Шарков от Start it Smart и Mind Mapping. През останалото време учениците ще работят по групи и така ще развиват ключови умения като комуникативност и способност за критично мислене. През почивките за доброто настроение на децата ще се грижи екипът на иДЕЙСТВАЙ, който им е подготвил множество лакомства и забавни изненади.    

 

иДЕЙСТВАЙ e проект, който се роди в рамките на форумът „Идеите – това сме ние“ - инкубатор за социални иновации, който събира ентусиазирани и обществено ангажирани младежи, които заедно обединяват сили, за да измислят десет невероятни инициативи на различни теми. иДЕЙСТАВАЙ е проект на един от двата екипа, които работеха по темата "Образование" и се осъществява с неоценимата покдрепа на фондация "Заедно в час."

 

иДЕЙСТВАЙ тепърва ще се развива като проект, както всички останали въздействащи начинания, родили се в рамките на форума „Идеите – това сме ние 3“.  През 2015 г. може да очаквате нови издания на академията и в други училища в страната. Седмокласниците в Копривщица и Костенец – подготвяйте отсега своите бизнес идеи, защото наред сте вие!   

 

Следи какво се случва с иДЕЙСТВАЙ тук: https://www.facebook.com/iDEISTVAI?fref=ts 

 

WishBOX - Мечти в действие!