ВходРазпитай студенти за образованието в чужбина тази неделя в платформата StudyMentors (+видео)Публикувано на: 21.10.2014

Снимка: http://www.jisc.ac.uk/

Автори: Яна Неделчева и Росица Митрева

 

Новата инициатива на Study Mentors - платформата, която помага с кандидатстването в чужбина - ще даде възможност на гимназисти и кандидат-студенти да участват в онлайн дискусии със студенти, които учат в чуждестранни университети. Темите на разговорите ще бъдат образованието, начина на живот и интеграцията в дадената държава и университет, както и всички други въпроси, които занимават кандидат-студентите, учениците и по-конкретно теб.

 

Тази неделя разговорът  ще бъде с Никола Янев, който следва бакалавър Архитектура в The University of Sheffield. Мястото е Google Hangouts, а времето е неделя, 26.10. от 20:30 часа. Всеки има възможността да се включи в разговора и да получи отговор на въпросите си, но има малко места, така че е препоръчително да си резервираш безплатен билет предварително. Дори да не успееш да си вземеш билет, ще можеш да гледаш дискусията на живо на сайта им, а ако я изпуснеш, отново там ще качат и пълен запис. Повече информация на фейсбук събитието им.

 

Миналата неделя се проведе разговор с двама студенти от Холандия: Мартин (Eindhoven University of Technology) и Любо (Delft University of Technology), който можете да видите на този линк. Някои от въпросите, по които те говориха, и които могат да се очакват и тази неделя са:

 

  • Защо избрахте точно Холандия/Великобритания?
  • Кога започнахте да се подготвяте за IELTS/TOEFL?
  • Как се подготвихте?
  • Какви са сроковете за подаване на документи в Холандия/Великобритания?
  • Как може студент да си намери работа, докато следва?
  • Колко струва животът в Холандия/Великобритания?

 

Не пропускай възможността да зададеш своя въпрос. Струва си!

 

На тазгодишното събитие за ученици "Аз, ученикът" организирано от WishBOX, те запознахме с Любомир Недялков и неговата платформа. Той е един от основателите на StudyMentors, която цели да помага на ученици и студенти при кандидастването им в чужбина. Известно време учи и работи като програмист в България, но в последствие заминава да учи магистратура в Холандия. Там му хрумва и идеята за StudyMentors. Завършва в края на миналото лято и веднага се връща в България, за да започне работа по новата си идея.

 

Ако искаш да учиш в чужбина и ти трябва помощ, или просто искаш да чуеш мнение, StudyMentors е точно за теб.

 

Любо разказа повече за проекта си на събитието ни Аз, ученикът 2014. Можеш да го чуеш и ти като изгледаш долното видео.

 

 

Можеш да научиш повече за платформата от нашата статия: Как бързо, лесно и по приятелски да научиш всичко за университетите в чужбина

Или от самият сайт: studymentors.eu/bg

Ослушвай се за бъдещите разговори и проекти на StudyMentors, а сега не забравяй и да се включиш в разговора с Никола Янев тази неделя!  

 

WishBOX – Мечти в действие!