ВходПризвание ли е професията за хората, които посрещат новия животПубликувано на: 14.10.2014

Автор: Десислава Докина

 

Категорично професията на гинеколозите и акушерите е призвание. Този, който усеща нуждата и възможността да помага на хората, е за тази професия. Нищо не може да се сравни с чувството, че работиш в полза на хората и че си свършил работата си добре.

 

В поредният видеоклип на Wishbox искам да те запозная с доктор Томи Попмарков, който не само практикува две не толкова популярни сами по себе си професии, но и ги практикува в комбинация, което прави неговата професионална дейност още по-загадъчна и интересна.

 

Доктор Томи Попмарков работи като акушерен гинеколог до обяд и оперен певец през останалото време от работния ден.

 

 

За него удовлетворението от изпъленението на тези две професионални дейности е огромно. Това да помагаш на хората, колкото и тривиално да звучи, да ги накараш да се почувстват по-добре; да излекуваш заболяване и да виждаш резултат; благодарност; вълнение, те окрилява и те зарежда след това за още много подвизи.

 

А какво е общото между медицината и музиката?

 

Удовлетворението е същото, когато виждаш приятните емоции на хората, които те слушат; да повлияеш на настроенията им. Музиката, в частност класическата музика, свързва материята с духа и душата.

 

Доктор Томи Попмарков е убеден, че професиита, които практикува са неговото призвание. И това е нещото, което го прави истински щастлив.

 ...защото щастието  не е в определена спирка, до която бихме искали да стигнем. То е самото пътуване.

 

 

Това, което дава като съвет към младите е, когато вземат своето решение какво искат да работят е да помислят колко силно желаят нещо и да не се интересуват от мнението на околните, а да питат вътрешното си Аз.

 

...защото няма попътен вятър за човек, който не знае накъде отива. Човек трябва да знае накъде е тръгнал и тогава съдбата помага.

 

WishBOX - Мечти в действие!