ВходПроектът Scientix, или как се обучават инженерите на 2020 година?Публикувано на: 07.10.2014

  Автор: Десислава Докина

 

„Няма как да възпиташ космическа нация, ако не започнеш да преподаваш космос в най-ранна възраст” ...

 

„Космическа” важи за всякаква нация. В същността на това твърдение се състои идеята, че е важно обучението по каквато и да е професия е да започне във възможно най-ранна възраст. Това е една от причините ввропейската комисия да слага специален акцент върху обучението на младите специалисти в инжинеринговите науки...тези, които ще се  дипломират 2020 и доста след 2020 година.

 

Един от начините за обучение на кадри в тази сфера е порталът Scientix. Направен е за хората, които преподават природни и иинженерингови науки, като знанията от портала трябва да стигнат до целевата група, които са всички обучаеми.

 

Порталът Scientix е :

 

-          своеобразно хранилище за учебни материали в областта на инженеринговите и природните науки. Проектът работи вече 4 години и е събрал хиляди практики от над 30 държави;

-          безплатна за ползване от всички потребители платформа;

-          достъпен на много езици без български (но има начин да се вземат на български занятията от него, когато трима регистрирани потребители от една и съща държава заявят желание на ползват даден материал)

  

Платформата Scientix се разграничава от традициония метод на обучение - наливане на ум в главата като с фуния.

 

Чуйте какви са другите предимства на проекта и защо е необходимо да се учи за космоса от най-ранна възраст, от инженер Александър Ангелов, страдащ от синдрома на Малкия Принц: „колкото повече давам за нещо, толкова повече ми пука за него”

 

 

 

Инженер Александър Ангелов работи в областта на разработването и прилагането на технологични решения за образователни институции. Вярва, че за да се използва една технология оптимално е нужно тя да се оптимизира за съответната задача, особено що става дума за образование.  В периода 2008-2013г. работи в Сирма Медия АД, на различни позиции, като последната е Мениджър бизнес развитие. От 2009 г. и понастоящем е управител на Център за творческо обучение ООД, като развива международни сътрудничества в европейски мащаб. Посланик на проекта Scientix за България. 


Посланието на инженер Александър Ангелов в личен план е „да ви пука за нещата, които правите, защото, ако не ви пука, то тогава не ги правете... ама каквито и да е неща”

 

WishBOX - Мечти в действие!