ВходОнлайн курсове - защо пък не?Публикувано на: 06.10.2014

 

Автор: Ива Цолова

 

Типично за активните млади хора, независимо дали са ученици или студенти, са частните уроци, курсовете и различните семинари. Освен, че са място, на което можеш да добиеш знания в дадена област, те ти помагат да развиеш различни лични качества и способности. Всичко това, разбира се, зависи от насочеността на курса, който си предпочел. Единственият минус тук са допълнителните разходи, които изскачат – понякога предвидено, а друг път, не чак толкова предвидено.

 

За щастие има и онлайн възможности за обучение! Всъщност много от реномираните университети ги предлагат, като качеството и материята са в съответствие с авторитета на съответната институция.

 

Днес ще те запозная с онлайн учебната година в Станфордския университет. От тази есен в него можеш да се запишеш за много отворени онлайн курсове, тъй наречените MOOCs. Те обхващат различни области, като например - Бизнес, Образование, Компютърни науки, Математика, Право, Медицина. Може да намериш пълния списък с курсовете на http://online.stanford.edu/courses.

Хубавото на тези програми е графикът, по който са организирани. Някои от тях представляват няколкоседмични сесии, а други са предвидени за индивидуално темпо, така всеки може да намери нещо подходящо за себе си. Нужно ти е само любознателност, мотивация и постоянство. 

 

Успех!

WishBOX – Мечти в действие!