ВходДа повисим на хамак опънат над италианските Алпи!Публикувано на: 04.10.2014

 Автор: Десислава Докина

 

Кои са първите мисли, които сграбчват съзнанието ти, когато чуеш новината, че хора спят в хамаци, висящи на стотици метри над италианските Алпи?

 

 

Трудно би отгатнал, че става дума за фестивал и хората, висящи на стотици метри над този огромен планински масив – Алпите го правят за удоволствие.. те не само висят там за броени часове часове, но дори спят в хамаците.

Нещо повече - освен, че прекарват по-голяма част от дните и нощите си върху  хамаци, участниците в този екстремен фестивал разполагат и с всички други атрибути за един нормален фест – бар, кухня и страхотно музикално оформление. Присъстващите могат да се присъединят и към специални йога семинари или да летят с парапланери, наслаждавайки се на прелестите на природата.

 

 

International Highline Meeting определено е най-странният фестивал, за който съм чувала, но и най-забележителният.

Забележително е мястото, където се провежда фестивалът – във въздуха!

Забележителна е грандиозната гледка, която участниците имат възможността да наблюдават – величествените Алпи!

... и единственото нещо, което се очаква от тези „ленивци”, както те сами наричат себе си, е да се излежават безгрижно в хамаците и да ... балансират.

Макар да звучи прекалено безгрижно и лесно, не бива да се пропуска и фактът, че висенето от такава височина и то върху нещо толкова нестабилно като хамака е и ужасяващо.

 

 

 

 

 

Още снимки можеш да разгледаш тук 

 

WishBOX - Мечти в действие!