Вход



Какво се случва зад кулисите на големите събития? Професия: събитиен инженер



Публикувано на: 30.09.2014

Автор: Десислава Докина

 

Това видео ще заинтригува вниманието ти, особено, ако си сред хората, които подобно на мен, не знаят в какво се състои работата на събитийния инженер.

 

Тази малко известна професия се практикува от по-малко от 100 човека в момента в България.

 

„Всички като чуете събитие си казвате: Ей, тея сигурно са виждали президенти, Бил Гейтс...”

 

Инженер ≠Диплома

Инженер = Диагноза

Инженер на събитията = ???

 

В какво всъщност се изразява работата на събитийния инженер ?

 

          Това са хората зад кулисите, които подготвят грандиозните събития и ги правят точно толкова впечатляващи, колкото организаторът иска. Той трябва да човек, който е подготвен в областта на звук, осветление, да знае как да говори с организаторите, с клиенти, да е любезен. Един събитиен инженер трябва да може да предвиди всеки потенциален проблем и да помисли за резервен вариант, в случай че се случи нещо извън очакваното и желаното

 

Екипната работа е на първо място при организирането на всяко едно събитие. Максимата „И сам войнът е войн” не важи при изпълнението на задълженията в тази професия.

 

И на второ място: Човекът, който програмира е повече от техниката...колкото и да е модерна последната. Каквито и иновации да се правят, колкото и да се автоматизира процесът, не бива да се забравя субективният елемент – Човекът.

 

Клиентът казва: Аз искам да го направите!

 

Но с какво оборудване, как ще го направите, как ще го програмирате, как ще го окабелите...не се знае

 

Това са неща, които не се учат в университетите и техникумите. Това са неща, които се учат на практика, НО „вие като хора, които сте завършили техникум или университет имате един технически background или технически опит, който може да надграждате”

 

Изгледай това 12-минутно видео. Сигурна съм, че след това няма да се сещаш за събитийния инженер само, когато нещо по време на дадено събитие не се случи, както е планирано.. а и когато събитието мине успешно!

 

Николай Качамаков, Технически директор в Special Events Group

 

Николай Kачамаков работи в Special Events Group от 2004 и е технически директор от 2007-а. Има бакалавърска степен по "Комуникационна техника и технологии" от ТУ-София и магистърска по "Бизнес администрация" от УНСС. 

В своята презентация Николай ще ви запознае с професията на събитийния инженер. Какво, как и кога се случва зад кулисите на сложните и отговорни конференции са само част от въпросите, на които техническия директор на SEG ще даде верните отговори - чрез примери и съвети.

 WishBOX - Мечти в действие!