ВходЧуй какво има да ти каже Ема Уотсън за равенството между половете!Публикувано на: 26.09.2014

Автор: Тони Кунчев

 

По-рано тази седмица Хърмаяни...ъъъъ, Ема Уотсън изнесе реч през ООН, с която получи не само адмирациите и вниманието, което заслужаваше, а и международната подкрепа, от която се нуждае нейната кампания.

 

#HeForShe цели да обедини двата пола с цел да се обърне внимание на изключително належащите въпроси, засягащи поведението, обществените очаквания и несправедливостите, които все още разделят и разграничават мъжете и жените.  Актрисата, която вероятно веднага ще разпознаеш заради ролята й на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, е вдъхновена и мотивирана да промени света, но се нуждае от помощта на всички. Време е и мъжете да участват в борбата за равенство.

 

Затова те призоваваме да се запишеш на уебсайта на кампанията, да разпространиш страхотната кауза на една страхотна актриса и личност, и най-важното – да се отнасяш справедливо и уважително към представилите на другия пол. Светът се нуждае от нас!

 

Ето и кадри от речта на Ема Уотсън, а отдолу ще откриеш превод на ключовото в думите й, ако не се чувстваш уверен в английския си:

"Феминизъм по дефиниция е: "Вярата, че мъжете и жените трябва да имат еднакви права и възможности. Това е теорията на политическото, икономическото и социалното равенство между половете."

...

"Мъже, искам да ви отправя официална покана. Равенството между половете е също и ваш проблем."
...
"Време да приемем половете не като два съперничещи си идеала."

...

"Защото истината е, че ако не направим нищо, ще ни отнеме поне 75 или според мен дори 100 години, преди жените да могат да очакват същото работно възнаграждение като това на мъжете. Близо 15.5 милиона жени ще бъдат омъжени още докато са деца през следващите 16 години. Ако всичко върви както досега, момичетата в Африка няма да могат да получават средно образование преди 2086 г."

 

Източник на превода: Капитал.

 

А каква е твоята позиция по въпроса?

WishBOX - Мечти в действие!