ВходДенят хикс е тук. Здравей, училище!Публикувано на: 15.09.2014

Автор: Василена Василева

 

Ето, че денят хикс настъпи. 15 септември. Малките и сладки първокласници с нетърпение са очаквали този момент. Само си ги представете - с прическа, нови дрешки, букет в ръка и раница до земята...

 

И другата крайност, в която попадам точно аз - дванадесетокласниците, които може би с пренебрежение ще посрещнат този ден. Е, не и аз. В този ден в мен напират смесени чувства. Радост и тъга. Последният ми 15-ти септември. Последната ми година в това училище. Училището, в което срещнах най-добрите си приятели. Стаите, които са пропити със спомени. Коридорите, които с позвъняването на звънеца се превръщат в кошер с работни и... не чак толкова работни пчелички. Места и ъгълчета, които имат история. Най-вероятно съм забравила доста неща от първи клас до сега, но има такива, които ще помня вечно.

 

Училището учи на много неща. Учи те на дисциплина. Учи те на това да спазваш срокове. Учи те на това да бъдеш отговорен. Учи на това... да бъдеш човек! Училището е мястото, където можеш да грешиш много пъти. И когато учителите ни се карат, ние често се сърдим, но не осъзнаваме, че те се опитват да ни помогнат. Разбира се, най-трудното решение го взимаме сами - дали да позволим да ни помогнат и да преглътнем гордостта си, или цял живот да стоим на едно място.

 

Един съвет от мен. Радвай се на училищните години, защото след време ще ги търсиш. Не бързай да порастваш и да обръщаш гръб на училището заради работата. Спокойно, цял живот ще работиш. Наслади му се, вземи това, което ти трябва и го използвай по най-добрия начин.

 

Всеки сам избира - училище или мъчилище.

 

ПС. За да си го направиш по-хубаво, не забравяй да участваш в предизвикателството на WishBOX!

WishBOX – Мечти в действие!

 

WishBOX - Мечти в действие!