ВходПРОграмисти от у-ще "Джон Атанасов" сбъдват мечтиПубликувано на: 18.08.2014

Автор: Ния Калейчева

 

В четвъртък, 14.07.2014, талантливите ученици от Софийска професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов" представиха своите находчиви и изключително полезни проекти, резултат от неимоверните им усилия през лятото в ПРОакадемия.

 

С помощта на Емилиян Кадийски, учител в гимназията, за учениците от "Джон Атанасов" е била организирана 6-седмична лятна програма, ПРОакадемия, за програмиране и маркетинг. В резултат от двумесечните си усилия и съвместната им работа с ментори, експерти в областта на програмирането, маркетинга и дизайна, пет сформирани екипа  от участници успяха да представят своите напълно завършени ПРОекти.

Ето и малко повече за тях като бъдещо вдъхновение и мотивация за тези от вас, които имат интерес в тези области:

 

 

e софтуер, изработен специало, за да улесни управляването на фермите за яйца в България. Чрез усъврменените си и улеснени опции той предлага безпогрешно следение на данни за продукциите в фермите в реално време и още много други удобства.

Научи повече тук.

 

 

 e изцяло българска онлайн игра, базирана по подобие на 4prize.eu и prize.bg, в която чрез изпратени линкове, посещения и натрупани точки, потребителите могат да получават парични или материални награди, избрани лично от играчите.

Научи повече тук.

 

 

е уеб приложение, разработено специално за статистици, волейболни треньори и професионални играчи, което им позволява да водят статистика в реалн време. Приложението е разработено по подобие на DataVolley, но с много по-удобно и лесно за ползване и изцяло на Български език.

 

 

e уебсайт, който съдържа цялата необходима информация за кандидатстване след 7ми и 8ми клас във всички държавни гимназии из страната. Чрез него ученици и родител могат лесно да разглеждат профилите на всички гимнази, което прави много по-лесно намирането на подходящото за теб училище!

Научи повече тук.

 

 

 е сайт, подобен на предния, но е главно насочен към кандидат-студенти. Той представлява единна платформа, която улеснява кандидатстването и заплащането на изпитите във ВУЗовете в България.

Научи повече тук.

 

е онлайн игра в браузър, която се играе лесно и без необходимост за сваляне. Целта на играта е да се състезаваш безмилостно, да печелиш и да издигаш по-високо своята репутация.

Научи повече тук.

 

 

Ако и на теб ти се иска да упражниш и развиеш своите програмистки умения, не се отчайвай - догодина ПРОакадемията отваря врати отново и е готова да посрещне още много таланти!

 

Дали и ти би могъл да изобретиш полезно уеб приложение, което да улесни или разведри живота на хиляди?!

WishBOX - Мечти в действие!