ВходНе ставаш за балерина... (видео)Публикувано на: 22.08.2014

Автор: Десислава Докина

 

Кой би повярвал, че Мисти Коупланд - жена със зашеметяваща физика и екзотично излъчване не е била приета в балетното училище, когато кандидатства за първи път заради "напредналата си възраст" и "несъвършена фигура"?

 

Житейската история на Мисти Коупланд е разказана в това видео, докато американската примабалерина танцува на празна сцена:

 

 

"Тялото ти е неподходящо за балет."

 

"На 13 години си прекалено възрастна, за да танцуваш.“

 

Тези изказвания, слава богу, не отказват примабалерината Мисти Коупланд да продължи усърдно да се занимава с балет и на 32 годишна възраст да стане примабалерина във водеща американска балетна група - American Ballet Theatre (ABT).

 

В тази реклама на марката за спортно облекло Under Armour, цветнокожата примабалерина чупи стереотипите на времето с упорството и увереността си в това, което може и притежава.

 

Любопитни факти:

 

Мисти Коупланд, родена на 10 септември 1982 година, е американска балерина, наричана често първата афро-американка - жена солист на школата за класически балет - American Ballet Theatre. Последната пък е една от трите водещи школи за класически балет в Америка (на първо място са школите в Ню Йорк и тази в Сан Франциско)

 

Мисти се счита за чудо заради факта, че започва заниманията си с балетното изкуство едва след тринадесетата си годишнина. Стандартната възраст, на която е прието малки момиченца да започнат заниманията си с балет е 4-5 години.

 

В ранна детска възраст примабалерината се е забавлявала много на хореографията и песните на Марая Кери. Това са били единствените й упражнения по танци до навършване на 13 години.

 

През 1997 година, когато Мисти Коупланд е била на 15 години, тя печели първата си награда за най-добра танцьорка в района на южна Калифорния. Тогава тя решава да премине на самостоятелно обучение вкъщи, за да може да си осигури достатъчно време за упражнения. След като печели тази награда, тя отива на обучение в Сан Франциско. Приемат я в най-напредналия клас. Разходите по време на летния workshop се покривали изцяло от стипендията за отлично представяне, която получава. След края на летните сесии тя получава предложение да продължи обучението си в Сан Франциско като редовен студент. Тя обаче следва съветите на майка си и се завръща в родния й град, където осъвършенства уменията си и започва да печели награда след награда.

 

Избери какво да правиш с живота си, въпреки мнението на останалите и несправедливостите на съдбата.

Ти си отговорен за своя избор и избираш пътя, по който да поемеш.

 

WishBOX - Мечти в действие!