ВходС книга на плажаПубликувано на: 20.07.2014

Автор: Десислава Докина

 

Любимото време на всички тинейджъри – лятото с неговата ваканция, заедно с морето и безгрижните дни, е в своя разгар.

 

Освен задължителните атрибути за всяка плажна чанта - слънцезащитен крем, слънчеви очила и хавлия, не пропускай да вземеш с теб и интересна книга, с която да се въргаляш в пясъка по цял ден и която ще направи почивката ти още по-интересна, приключенска, а и ползотворна.

 

Ето кои са 7-те заглавия, които държат в ръцете си по-голямата част от плажуващите този сезон, според рафтът на платформата Goodreads - Популярни плажни книги (Popular Beach Books Shelf)

 

1. "Дневникът на Бриджет Джоунс" Хелън Филдинг

 

В случай, че имаш електронен четец, можеш да си я свалиш безплатно от тук: chitanka.info

Книгата е леко и забавно четиво, което в по-голямата част разказва комично историята на една жена.

 

2. "Добър в леглото" Дженифър Лайнър

 

Кани Шапиро никога не е имала желание да става известна. Умната, с чувство за хумор, доста пълна репортерка във "Филаделфия Игзаминър" няма нищо против да пише за живота на другите в забавната рубрика на вестника. До деня, в който отваря популярно женско списание и разбира, че приятелят и описва сексуалния им живот. От този ден всичко се променя. “Да обичаш твърде закръглена жена е смелост”, е написал Брус.


След преживяното унижение, след като и най-интимните подробности от живота и са вече в пресата, Кани се впуска в поредица от смешни и тъжни приключения - от сблъсъците с гадната колежка до нежеланите срещи с партньорката на майка и, от обиколките на най-модните кътчета в Ню Йорк и Лос Анджелис до катастрофалното помирение с мъжа, който е откраднал сърцето и, за да го захвърли по-късно с лека ръка насред Филаделфия.

 

3. "Нещо назаем" Емили Грифин

 

Романът "Нещо назаем" е феноменален дебют, който ще ви накара да се смеете, да плачете и да се обадите на най-добрата си приятелка.

 

Запознайте се с Рейчъл Уайт, млада адвокатка, която живее и работи в Манхатън. Рейчъл винаги е била идеалното послушно момиче – до трийсетгодишния си рожден ден, когато нейната най-добра приятелка, Дарси, й организира празненство. Същата нощ, след прекалено много питиета, Рейчъл се озовава в леглото с годеника на Дарси. Въпреки че, когато се събужда, е твърдо решена да остави тази краткотрайна забежка зад гърба си, Рейчъл с ужас открива, че изпитва искрени чувства към единствения мъж, с когото не бива да се сближава. И в най-смелите си мечти (или кошмари) това е последното нещо на земята, което тя е допускала, че може да се случи. С наближаване датата на сватбата през септември Рейчъл осъзнава, че трябва да направи избор. Тя разбира, че границите между редното и нередното могат да се размият, че изходът не винаги е ясен и понякога човек трябва да рискува всичко, за да постигне истинско щастие. 

 

4. "Barefood" Елин Хилдебранд

 

Тази книга не можах да я намеря преведена на български. От тази авторка се продава романът „С обич, М.”, който критиците описват като "трогателно пътешествие в търсене на оголената истина за цената на щастието."

 

5. "Можеш ли да пазиш тайна" Софи Кинсела

На Х.

„Нямам тайни от теб.

(Е, поне не са много.)“

 

Ема е като всички други момичета по света. Тя има своите малки тайни… Преглежда кориците на сериозните книги и след това се преструва, че ги е чела. Подозира, че изобщо няма G-точка (или поне, че гаджето й не може да я открие). Смята прашките за неудобни. Чувства се като измамница в работата си, където всички употребяват думата „репозициониране“, а тя няма ни най-малка представа какво означава това…

… Докато убедена, че самолетът, с който лети, ще падне, не ги споделя всичките с непознатия мъж до нея. Или поне си мисли, че е непознат.

 

6. „Нещо синьо" Емили Грифин

 

Продължението на "Нещо назаем" - световният бестселър, по който е заснет едноименният филм.

 

7. "Тетрадката" Никълъс Спаркс

 

Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот. „Тетрадката“ е такава книга. Тя е възхвала на страстта, която може да бъде неостаряваща и вечна, разказ, който ни трогва до сълзи и отново, и отново ни кара да вярваме в истинската любов.

 

Ной Калхун се е завърнал в Северна Каролина след края на Втората световна война, преследван от спомена за момичето, което е изгубил преди повече от десетилетие. Ели Нелсън, жена от висшето общество, скоро ще се омъжи за обещаващ млад адвокат, но не може да спре да мисли за момчето, което преди много време е откраднало сърцето й. Така започва историята за една любов, която е толкова упорита и дълбока, че може да превърне трагедията в триумф и дори има силата да сътвори едно чудо.

 

Романът „Тетрадката“ е издаден в 37 страни и е сред най-продаваните книги на последното десетилетие.

 

Аз бих продължила списъка с "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн (особено популярна през последните месеци) и "С дъх на кафе" на Атъни Капела (приключенско-романтичен и неангажиращ роман).

 

Книгите имат невероятното свойство да остават с нас до края на живота ни. Трупай опит с тях!

 

 

WishBOX - Мечти в действие!