ВходУниверситети са удивени от 14-годишно момиче с мечтаПубликувано на: 16.07.2014

Автор: Ния Калейчева

 

Винаги съм се възхищавала на хората, които знаят какво точно искат да постигнат с живота си и са амбицирани да вложат всичко от себе си, за да осъществят мечтите си. Днес ще ти представя един такъв човек, който вдъхнови мен, а може би ще даде и на теб смелост и кураж, за да преследваш упорито целите си в живота!

 

Запознай се с Катрин!

 

Тя е съвсем обикновено момиче на 14 години, само че има един съществен детайл, който я прави много по-специална от другите момичета на нейната възраст.... Тя обича да се занимава с коли и се е заела с амбициозния проект да си сглоби собствена кола. Още от дванадесетгодишна ученичката се е заела с проекта и планира да завърши цялата реконструкция до шестнадесетия си рожден ден, когато се надява да може за първи път да подкара своята кола-мечта.

 

За страстта си тя признава: "Предпочитам цялата да съм омазана в машинно масло отколкото да нося грим и да се размотавам с приятелките си. Често те ме викат да излизам с тях и ме убеждават, че колата може да почака; аз обикновено им казвам, че те могат да почакат!"

 

Благодарение на извън-класното си хоби, още от малка Катрин е решена да следва машинно инженерство, а много университети вече се интересуват от нейните умения. Ала за нея това не е най-важното. Повече от всичко тя цени времето прекарано с баща си по работата над колата и още множеството други хора, с които се е запознала благодарение на необичайния си интерес.

 

По повод на малкото жени, които някога са пионерствали в тази област, Катрин казва: "Няма нищо чудно, че съм момиче и се интересувам от коли или инженерство. Мога да се справям с това също толкова добре колкото и някое момче." Тя е убедена, че това което прави е нейното единствено предназначение и е готова да заложи всичко, за да постигне мечтата си, независимо колко трудно би било това.

 

Ако това изкаване ти звучи също толкова вдъхновяващо и мотивиращо колкото и на мен, можеш да гледаш кратко клипче за Катрин:

 

И дано това те подтикне винаги да следваш мечтите си и да разбереш, че за амбицията няма граници! С желание всичко е възможно...

 

Източник: http://www.upworthy.com

 

WishBOX - Мечти в действие!