ВходThe Bridge - Младежки фестивал по изкустватаПубликувано на: 03.07.2014

Автор: Яна Неделчева

 

Има ли нещо, което винаги си искал да опиташ, но просто никога не си имал възможността? Може би винаги си мечтал да свириш на барабани, но така и не си се записал на уроци? Аз например от малка искам да уча актьорско майсторство, но по стечение на обстоятелствата никога не съм го правила. Ето че това лято най-сетне имам възможността да науча основите и да видя дали ми харесва. При това е съчетано с едноседмичен къмпинг на палатки с приятели и гарантирано приятно изкарване.

 

 

 

Всичко това се случва на младежкия фестивал на изкуствата във Видин The Bridge. Той се организира от Good Music Society Foundation и Good Music Society Band за пета поредна година, като тази година е от 19 до 27 юли.

 

Основната част от фестивала са работилниците, които се водят от талантливи млади хора със опит в областта си. Фестивалът е на принципа „Млади хора вдъхновяват млади хора”, за да могат участниците да вземат пример и да се учат от свои връстници. Има работилници по пеене, писане на музика, свирене на различни инструменти, танци, театър, рисуване, фотография и други. В тази работилница се прекарват по осем часа на ден, през което време общуваш с хора на твоята възраст, които се интересуват от същото нещо като теб, и преподаватели, запалени по предмета.

 

 

 

А в пет от осемте вечери има и някакво събитие - концерт, постановка, или нещо подобно, като програмата на последния концерт е изцяло съставена от изпълнения на участници във фестивала, които показват какво са научили. 

 

 

Единствената такса, която се плаща за фестивала е 20 лева, които покриват разходи за материали и транспорт на техника. Екипът на фестивала, преподавателите и организаторите работят на доброволни начала. Но всеки участник сам си осигурява храна, транспорт и настаняване. Ако избере да спи на палатка, престоят му е безплатен.

 

Ако всичко това ти звучи интересно, имаш мечта, която искаш да осъществиш, и няколко луди приятели, отиди на сайта на фестивала, регистрирай се за желаната работилница и започвай да приготвяш багажа. Ще се видим във Видин след две седмици!

 

WishBOXМечти в действие!