Вход5 страхотни инициативи, в които да се включиш това лято!Публикувано на: 01.07.2014

Автор: Ния Калейчева

 

Доброволческата и благотворителна дейност са една прекрасна възможност, чрез която да бъдеш полезен на обществото, но и да разкрасиш CV-то си. Затова днес ще ти представя няколко такива невероятни каузи, с които да оползотвориш времето си през лятото, а може би дори и за през цялата година!

 

 

 

1. Дари ръчно изработени предмети в полза на деца от дом

Организатор: Сдружение "МЕДИУМ – лаборатория за култура и образование".

За да подпомогнеш децата, лишени от родителски грижи, можеш да дариш своите ръчно изработеи творения, без значение какви са те, на дом „Христо Райков" в Габрово, където те ще бъдат използвани за организирането на двуседмично лятно училище по изкуства, наречено „Оцвети ми лято“.

Можеш да видиш повече тук.

 

 

 

2. Дари посуда, детски дрешки, обувки и играчки в полза на деца бежанци

Организатор: Съвет на жените бежанки в България.

Можеш да помогнеш на бедстващите деца бежанци в България, като дариш някои от по-старите си, но запазени дрехи, обувки, играчки или посуда. Положението е България е тежко за бежанците, но ти можеш да им помогнеш в този труден период!

Можеш да видиш повече тук.

 

 

 

3. Разходи и погали кучетата в приют Фермата

Организатор: Animal Rescue Sofia

Всеки уикенд от 11 часа можеш да си поиграеш с кучетата от приют фермата или пък да ги разходиш, за да помогнеш за тяхното социализиране, което би увеличило шансовете им за осиновяване. За да участваш са ти необходими само любов към животните и повечко търпение, а в случай, че нямаш 18 години ти трябва само разрешение от родител, което ще намериш в сайта посочен долу.

Можеш да видиш повече тук.    

 

 

 

4. Помогни на гладуващите

Организатор: Българска хранителна банка

Тъй като много от хората в България са в бедстващо положение, ако се включиш към проект „Витамина" на Българската хранителна банка и участваш в пакетирането и раздаването на храна, ще можеш да спомогнеш за спасяването на изхвърлянето на годна храна и гладуващите у нас.

Можеш да видиш повече тук.

 

 

 

5. Бъди младежки лидер и промени България и света

Организатор: Международна младежка камара България

А сега малко за една програма, ориентирана повече към персоналното развитие...

Ако имаш активни възгледи и искаш да придобиеш лидерски качества или да подпомогнеш български социални, бизнес и еко инициативи, то значи Международната младежка камара е точно за теб! Членовете на организацията ще имат възможността да упражняват своите лидерски и професионални умения и същевременно да се борят с проблемите в съвременното ни общество. Търсят се ангажирани и отговорни личности.

Можеш да видиш повече тук.

 

Източник: timeheroes.org