ВходИзпробвай този нов и готин начин да организираш деня си!Публикувано на: 25.06.2014

 Автор: Росица Митрева

 

 

Днес ще ти покажа как да си направиш по-добър и ефективен списък със задачки. Обещавам, че накрая ще чувстваш, че днес не си загубил времето си. Бъди ползотворен!

 

Правилото гласи: 1 – 3 – 5.

 

Всеки ден или който и да е ден, ти трябва да си поставиш 1 голяма цел, 3 по-малки и средни по важност и 5 съвсем мънички и лесно постижими. Да изпълниш девет задачи за един ден е нормален и постижим брой. Не се изхвърляй и с повече от девет, защото все пак говорим само за ден и си ограничен във времето. Не се претоварвай.

 

Ще ти дам пример... 

 

Голяма цел - Да напиша статията, която четеш сега

Средни по важност

1. Да измисля тема за нова статия

2. Да се запиша на шофьорски курсове

3. Да купя храна на кучето

 

Лесно постижими

1. Да потърся флашката

2. Да проверя фиша за тото-то

3. Да проверя пощата

4. Да направя фотосесия... на кучето

5. Да не се опитвам да бъда забавна със списъка си!

 

 

Разбира се, винаги можеш да оставиш няколко полета празни в случай, че нещо изникне в последния момент.  А ако видиш, че времето не стига, не се разочаровай и прехвърли нещо за утре. Важното на този начин на организиране е да разбереш кое е най-важното за теб и да го приемеш като своята дневна голяма цел. Трябва да осъзнаваш какво има приоритет над другите задачки. Свършиш ли главните, другите са по-лесни и не е фатално ако ги забавиш с ден-два, а ако се наложи и повече.

 

Хайде! Направи своя списък! Постигни това, което искаш!

 

Можеш да свалиш и принтираш формата и от тук. Ако направиш своя списък или форма за него на ръка или компютър, не забравяй да снимаш и да ни пратиш снимката!

 

Източник: themuse.com

 

 WishBOX - Мечти в действие!