ВходЕкипът на "неВЪЗМОЖНО Е!" ще бъде лектор на "Аз, ученикът"Публикувано на: 27.05.2014

Автор: Василена Василева

 

Освен, че съм част от екипа на WishBOX, участвам и в един ученически клуб. Заедно с екипа ми ще бъдем лектори на тазгодишното събитие "Аз, ученикът".

 

И за да разбереш повече за нас, прочети следните редове:

"НеВъзможно" е информационен център за ученически инициативи, проекти и възможности за всеки. Екипът се състои от 4 члена – Василена Василева, Таня Стойнова, Паулина Венкова и Анна-Мария Борисова – ученички в СОУ "Христо Ботев", Горна Малина и един ръководител (ментор) Йоана Петкова - учител.

 

 

В основата на проекта е заложен успехът на учениците. Центърът е предназначен да предоставя информация за различни конкурси и възможности, които трябва да се грабват от всеки желаещ. Осигурявайки ментор, учител, помощник в процеса по кандидатстване, центърът се явява като помощник и партньор на децата, мечтаещи да успеят в избрания конкурс. Също така "неВъзможно e"  е инициатива на деца – ориентирана към деца.

 

За проверка на тази идея използвахме главно две събития – "Конференция за философско есе" в Бургас през март месец и "Мениджър за един ден". Подготвяйки участващите ученици и подпомагайки ги в успеха на тези две събития, ние изпитахме до колко е функциониращ този център. Резултати бяха положителни и се върхнахме от Бургас с 2 големи награди!

 

Голямата главна цел, която сме си поставили до края на учебната година е да успеем да докажем, че тази идея работи тук в СОУ "Христо Ботев", а след като работи тук, то може да проработи във всяко друго училище. Идеята да бъде продадена на друго училище и там тя отново да бъде фактор, който променя към добро.

 

Този проект е представен, защитен, одобрен и финансиран от Български Харвардски клуб. С тези и други партньори в работата си, този център ще осигурява възможности и перспективи за желаещите и искащите деца. Децата, които искат да променят себе си и околните към добро. Бъди един от нас!

 

 

Очакваме те на 7 юни 2014 г. в зала Люмиер от 12:30 часа.

 WishBOX - Мечти в действие!