Вход9 умения, които всеки трябва да имаПубликувано на: 17.05.2014

Автор: Тони Кунчев

 

                Успешните хора осъзнават значението на техните избори и действия и знаят какво трябва да направят, за да постигнат целите си. Когато осъзнаеш, че бъдещето ти зависи най-вече от самия теб, усещаш своята отговорност, мотивация и способност. Ето и няколко навика, които можеш да изградиш и ще бъдат полезни по пътя ти към успеха:

 

1. Направи себе си търсен и ценен

Бъди опортюнист – винаги търси възможности да участваш в нови проекти и да се наемаш с нови задачи. Работодалети ценят инициативни кандидати и по този начин подобряваш шанса те да оценят усилията ти.

 

2. Приемай обективната, конструктивна критика

Всички оценяват хората, които приемат критиката спокойно, без да се обиждат и с желание да се подобрят. Ако пък критиката не е конструктивна, не го приемай навътре и  запази позитивното си отношение – това прави впечатление.

 

3. Поискай оценка на работата си

Желанието да разбереш как се справяш е сигнал, че ти пука дали подобряваш качеството на работата си. Не очаквай съвети дневно, но бъди ясен, че искаш да ги получаваш, когато е възможно.

 

4. Бъди организиран

Ако бюрото ти изглежда сякаш е ударено от торнадо, всички ще допуснат, че си неорганизиран и не можеш да поемаш отговорност. Подреждай така, че винаги да си готов за среща.

 

5. Намери начини да научаваш нови неща

Винаги се оглеждай за професионални възможности да вършиш нещо извън твоето поле – така ще разшириш набора си от умения, ще бъдеш по-опитен и решителен и ще си по-ценен. Използвай личното си време ащо си склонен да го жертваш за каузата.

 

6. Поеми отговорност

Признавай грешките си – всички  уважават хората, които имат способността да разпознават кога са сбъркали.

 

7. Бъди настоятелен

Ако не успееш, опитай пак и никога не се отказвай. Не спирай да подобряваш себе си и покажи, че си взел бъдещето си в свои ръце.

 

8. Бъди готов да се включиш в нови неща и да помогнеш

Човекът, който винаги е готов да свърши допълнителна работа или да помогне е този, който е напред в списъка, когато стане време за повишения или специални проекти.

 

9. Помагай на новите в екипа или класа ти, за да ти помогнат самите те

Ако научиш или помогнеш на някого как да се справи с дадена задача, това в крайна сметка ще отнеме от твоите задължения и ще ти остави повече време да се издигнеш в работата си и да вършиш по-трудни неща. Не се страхувай да отделяш време за това.

 

 

Източник: benta-career-advice.blogspot.co.uk/

 

 WishBOX - Мечти в действие!