Вход4 начина, по които собственото ти бюро ти пречиПубликувано на: 13.05.2014

 Автор: Росица Митрева

 

 

Почваш едно нещо и не го довършваш, но започваш друго или се разсейваш много лесно. Причината за това - твоето бюро! Когато мястото, където учиш или работиш, не е подредено, ти ставаш по-малко продуктивен и не използваш пълния си потенциал.

 

Ето четири от основните начини, по които бюрото ти пречи, и как да се справиш с тях:

 

  1. Играчките за бюро

Да, те може да са много забавни и да ти помагат да си почиваш от време на време, но те те разсейват твърде много и в един момент тези почивки стават твърде чести. Решението? Прибери играчките в шкафа или ако искаш да се виждат, сложи ги някъде, където не можеш да ги достигнеш от бюрото си.

 

  1. Купчините листи

Да, те ти напомнят за всичко останало, което имаш да свършиш, но те ти и напомнят за това колко много още имаш да правиш и те демотивират. Решението? Напиши всичките си задачки на един лист и прибери купчините в шкафа, за да не ги виждаш. Много по-приятно е да задраскваш задачите, с които си приключил, и да наблюдаваш как списъка се смалява като това се превръща и в твоя главна цел.

 

  1. Часовникът

Редовните поглеждания в часовника те разсейват и започваш да си мислиш, че времето минава по-бавно от обикновено, а това може да бъде изключително демотивиращо. Решението? Премести часовника, за да не го виждаш. Ако е нужно навий алармана компютъра или телефона си, която да ти напомня за най-важните задачи.

 

  1. Постоянното стоене седнал

Дългото седене не е добре както за здравето така и за съсредоточаването ти върху това, което правиш.  Седенето пред бюрото разнообазено само от кликането на мишката отегчава мозъка ти и те бави. Решението? Взимай си почивка на всеки 50 минути и бъди активен. Можеш да правиш упражнения или просто да се разходиш за десетина минути.

 

Източник: themuse.com


Последвай тези стъпки и сподели резултата с нас!

 

WishBOX - Мечти в действие!