ВходСтани доброволец на Google!Публикувано на: 12.05.2014

Автор: Пирина Касапинова

 

 

Със сигурност знаеш за новата функция на Google Maps – Photo Sphere. Е, ако не си запознат, Google позволява на потребителите да качват снимки за местоположението си и така да създават свои собствени панорами. Но сега уеб гигантът има едно още по-примамливо предложение за теб – да бъдеш доброволец в новия им проект Street View Trekker.

 

Първият „тракер“ на Гугъл – Rob Pacheco, вече се справи със задачата си. Той стартира през август 2013 от Хавай, заснемайки дивите гори, потоци от лава, кратери и какво ли още не на островите. Изображенията, които е предоставил той ще могат да бъдат видeни съвсем скоро. Те са събрани след над 70 километра, изминати по 26 пътеки.

 

Екипът, който стои зад Google Street View, готви следващия си голям проект и ти можеш да бъдеш един от съмишлениците, които се търсят. Гуугъл цели да направи максимално подробни карти, които ще включват и места от дивата природа по цял свят! Помощниците ще бъдат селектирани и екипирани с тракери – техника за измерване и заснемане – които се монтират върху превозните средства и специални раници за хората, които ще изберат да заснемат дивата природа.

 

 

Ако сте представител или ентусиазиран член на туристическо сдружение, НПО, правителствена агенция, университет, изследователска група или някакъв друг тип организация, можете да се включите в новия проект и да заснемете ваши любими места или такива, които винаги сте искали да посетите. По този начин ще се впуснете в едно ново приключение и ще бъдете полезни на целия свят едновременно!

 

За да се включите в интересната мисия – сътрудник на Google Street View Trekker, трябва да се регистрирате онлайн като попълните формуляра на Гугъл ето от тук.

 

Към момента „вратичката“ за кандидатстване е отворена само за 35 държави, сред които е и България. С други думи – шансът никак не е за изпускане!

 

Източник: 360mag.bg

 

WishBOX - Мечти в действие!