ВходЗащо имаме твърде малко жени лидериПубликувано на: 08.05.2014

Автор: Тони Кунчев

 

В безкрайната гонитба на кариерните успехи и борбата за интересите ни често забравяме за неравната битка, която някои от нас водят. Дори в днешно време в професионалната сфера, жените се изправят пред изпитания и остарели виждания, които затрудняват развитието на техните кариери и дори често ги обричат на ограничени възможности, които не отговарят на истинските им умения и потенциал.

 

В книгата си „Устреми се“ (“Lean In”) Шерил Сандбърг, главният оперативен директор на Facebook, разказва за изпитанията, с които трябва да се справи една жена по своя кариерен път – от съвместяването на личния и професионалния живот до трудностите, създавани от майчинството – и предлага съвети както за жените, търсещи начини да се преборят с тях, така и за мъжете, които са способни да променят това несправедливо отношение. Заглавието на книгата произлиза от аеродинамичната поза на спортистите, устремени по пътя към победата и оставящи зад себе си тези, които не вярват в себе си до финала и се отпускат.

 

Независимо от пола или възгледите ти, силно ти препоръчвам да изгледаш тези клипчета или дори да прочетеш книгата – със сигурност ще бъдеш вдъхновен, ще знаеш какво можеш да направиш по въпроса и ще получиш увереността в себе си, от която всички се нуждаем. Не забравяй да мечтаеш!

 

Клипче 1:

Клипче 2:

 

WishBOX - Мечти в действие!