ВходТова е най-готиният футболен отбор, който си виждал! (Видео)Публикувано на: 25.04.2014

Автор: Василена Василева

 

Аз съм от онази групата момичета, в чиито ден футболът заема много важна част. Дори бих си позволила да цитирам Ернст Хапел, който е казал следното: Ден без футбол е загубен ден. И напълно заставам зад тези думи, защото за мен футболът не е просто спорт, не е просто 90 минути, не е просто победа или загуба. Футболът възпитава, учи и сплотява. Футболът е начин на живот.

 

Както се досещаш днешната ми статия ще бъде свързана точно с футбола. Забрави за мачовете, които гледаш по телевизията, забрави за световно известните футболисти.

 

За да започна да пиша бях вдъхновена от кратко филмче базирано на истинска история за създаването на един футболен отбор. Става дума за тимът “Паний”, който е сформиран през 1986 г. на малък остров в южната част на Тайланд.

 

Селището Ко Паний (Koh Panyee) е създадено в края на 18 век от номадски малайски рибар. По това време в сила е бил законът за ограничаване собствеността на хората от тайландски произход и поради това по-голямата част от селото е изградено върху кокили над водата, което от своя страна осигурявало лесен достъп за рабарите. С увеличаването на богатството на обществото, поради нарастващата туристическата индустрия в рамките на Тайланд , закупуването на земя на самия остров станало възможно. Тогава била построена джамията и била прокарана чиста вода.

 

Най-голямата атракция, с която разполага тайландският остров е плаващо футболно игрище. То било вдъхновено от Световното първенство по футбол през 1986 г. Тогава деца от селото решават да построят свой собствен терен от стари парчета дърво и риболовни салове. След като отборът стигнал до полуфинал селото построило ново по-хубаво игрище, но въпреки това дървеното е много популярно сред туристите.

 

Считано от 2011 г., тимът “Паний”, е един от най-успешните младежки футболни клубове в Южна Тайланд, а момчетата, които са построили терена през 1986 г. сега са възрастни мъже. През същата година TMB Bank включва кратък филм, който разказва историята на отбора. Филмът е базиран на интервюта с истинския отбор.

 

За да разбереш какво се случва с този футболен отбор изледай това клипче и знай, че мечтите стават реалност, но освен постоянна вяра трябва и действие.

 

Дай, за да ти бъде дадено.

 

 

 

WishBOX - Мечти в действие!