ВходПървата стъпка към това да станеш господар на времето сиПубликувано на: 23.04.2014

 Автор: Росица Митрева

 

Важно е да организираме времето си правилно, защото по този начин можем да свършим повече неща за по-малко време. И не само това, можем да разберем кои са приоритети ни (или най-важните неща) сред всички задачи, които имаме да свършим през деня. Като организираме времето си ставаме по-фокусирани върху това, което е важно за нас, ставаме по-дисциплинирани, спираме да отлагаме работата за последния възможен момент и най-важното - имаме повече време за приятелите си и забавления!

 

Има ли поне едно нещо от изброените, което искаш да постигнеш? Ако отговорът е да, то нека заедно направим първата крачка към доброто планиране и организиране на времето!

 

Представям ти най - лесния начин да разбереш дали използваш времето си правилно и ползотворно. Първата стъпка към това да станеш по-продуктивен е да разбереш как разпределяш времето си сега. Свали тази картинка на компютъра си или си я принтирай и започваме!

 


for print.jpg

 

  1. Приготви си цветни моливи или химикалки или просто отвори MS Paint

  2. Оцвети в различен цвят кутийката пред всеки вид дейност

  3. Оцвети всеки час в цвета на това, което правиш по това време

 

Готов ли си ?

А сега погледни и се замисли какво би променил и дали би променил нещо. Спиш ли достатъчно? Почиваш ли си достатъчно или може би твърде много? Грижиш ли се за себе си?

 

Отделяш ли достатъчно време на цветовете, които са важни за теб? Ще продължаваш ли така за в бъдеще? Първата стъпка към това да направиш каквато и да е промяна, е да признаеш ясно и честно пред себе си каква е изходната ти позиция и до къде точно искаш да стигнеш. Надявам се този инструмент да ти помогне!

 

Източник: themuse.com

 

WishBOX - Мечти в действие!