ВходРеалистичните кукли на SantiniПубликувано на: 30.03.2014

Автор:Пирина Касапинова

 

Цял живот мечтаеш за домашен любимец, но родителите ти не ти разрешават? Нямаш възможност и достатъчно свободно време да гледаш животинка, но отчаяно си търсиш приятел за вкъщи? Една рускиня, която се подвизава в уеб под прякора си Santini, има решение на тези проблеми. За нейните кукли определено има какво да се напише, но два пъти повече има какво да се види.

 

 

Изработени ръчно от 23-годишната артистка от Москва, тези колоритни кукли могат пре-спокойно да минат за живи създания от фентъзи роман. Без значение дали ги смятате за адски сладки или някак страховити, те се продават като топъл хляб. Santini е буквално зарината от поръчки, които се осъществяват чрез нейните deviantart и vkontakte профили. За да създаде куклите си, рускинята използва десетки материали като различни видове полимерна глина, комбинирани с изкуствена кожа за постигане на реалистичен вид. Тя самата държи да отбележи, че никога не работи с естествена кожа.

 

 

Интересно е как едно нещо може да изглежда едновременно така реалистично и толкова извън-нашия-свят. Пропорциите и структурата на малките същества са далеч от всичко земно, но лапичките и очите им тотално вдъхват някакъв блясък и усещане за живот. Изглеждат така, че всеки момент могат да те погледнат и да замигат с клепачи.

 

 

„Извайването“ на куклите и пускането им за продажба в интернет е процес, който младата дама е започнала още преди 7 години. Стилът й много се е променил от тогава, когато е творяла по-скоро страшни модели. И, въпреки че все още има хора, които намират куклите на Santini за плашещи, някои от тях със сигурност са много сладки и се радват на огромен интерес по целия свят.

 

Насладете им се!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: santani.deviantart.com

 

 

WishBOX – Мечти в действие!