ВходЗа нас


ВДЪХНОВЕНИЕ ЧРЕЗ ЗАБАВЛЕНИЕ И СРЕЩИ С ГОТИНИ ХОРА 

 

WishBOX, проект на Фондация "Мечти в действие",  e уеб дестинацията за постигане на лични, академични и професионални мечти. Уеб платформата цели да мотивира, информира и вдъхновява младите българи при избора и подготовката им за кариера като създава забавни ресурси и запознава младежите с положителни ролеви модели.

 

Горди сме, че работим с прекрасни доброволци - гимназисти, студенти и професионалисти - които помагат за осъществяването на нашите проекти. Следете нашия БЛОГ за последни новини около фондацията, както и за полезни статии. 

 

Проектите на WishBОX включват:

 

 

СЪБИТИЯ ЗА МЛАДЕЖИ

Наша цел е да вдъхновим младежите, да ги запознаем с професионалисти и да покажем през техния поглед съвременния свят, в който могат да се развиват.

 

 

 

"Аз създавам" - Състоя се на 17.10.2014 и запозна почти 200 гимназисти с професиите, които създават средата, в която живеем. Организирано съвместно с ONE ARCHITECTURE WEEK. 

Видеа от презентациите гледайте тук

Медии: WishBOX


“Аз, инженерът” - Ежегодно събитие, което се състоя за пръв път на 05.03.2014 г. в партньорство с Интер Експо Център. То събра над 600 студенти, ученици и млади професионалисти с водещи компании в България, за да покаже (под формата на лекции и атрактивни щандове - работилници), че възможности за реализация има и тук. Следващото издание ще бъде на 11.03.2015г.

Видеа от презентациите гледайте тук.

Медии: Дневник, Капитал, БНТ.


“Аз, ученикът” - Ежегодно събитие за гимназисти на WishBOX, което се състои през месец юни. Полудневното събитие предоставя платформа на младите хора да вдъхновят връстниците си със своите постижения и да представят талантите си. Към момента събитието са посетили над 500 ученика от повече от 42 гимназии.

Видеа от презентациите гледайте тук

Медии: БНТ 2 (21:32)

 

ОБРАЗОВАТЕЛНА И ЗАБАВНА ВИДЕО ПРОДУКЦИЯ

 

Продуцираме видеа с цел да информираме и мотивираме младежите да се развиват, както и да промотираме положителните ролеви модели в нашето общество.

 

 

 

 

През 2012 и 2013 заснехме 39 кратки видеа, които представят ежедневието и историята на успешни хора в различни професионални области. Планираме да развиваме продуцентската си дейност като създаваме образователни, но и атрактивни и забавни продукти за българските младежи. 

Серията ПРОФЕСИИ може да гледате тук. 

 

КУРСОВЕ И УЧЕБНИ ПОМАГАЛА

WishBOX цели да помага на учениците и учителите в сферата на професионалното ориентиране чрез разработване на ресурси и провеждане на обучения и курсове.

 

 

Курс "Моята професия" - Пилотния безплатен тримесечен курс по професионално ориентиране се състоя в началото на 2014 година и обхвана 22-ма гимназисти от София. Повече за него може да прочетете тук. Предстои и следващото издание на курса през месец март 2015 година.

 

Пътеводител за професионално ориентиране - През 2013 година екипът на WishBOX, с подкрепата на сдружение Тук-Там и VIVACOM, издаде помагало за учители, ученици, треньори и партньори с автори проф. Яна Рашева – Мерджанова и доц. д-р Моника Богданова, видни експерти в сферата на професионалното ориентиране. Пътеводителят е изключително подходящ наръчник за Свободно избираем предмет (СИП) в областта професионално ориентиране в горен курс. Може да го свалите в pdf вариант безплатно от нашия сайт.

 

Може да свалите безплатно pdf версия на Пътеводителя като кликнете на картинката. - See more at: http://wishbox.org/guide#sthash.vwyTaxMq.dpuf

През 2013 година екипът на WishBOX, с подкрепата на сдружение Тук-Там и VIVACOM, издаде Пътеводител за професионално ориентиране.

 

Пътеводителят представлява помагало за учители, ученици, треньори и партньори с автори проф. Яна Рашева – Мерджанова и доц. д-р Моника Богданова, видни експерти в сферата на професионалното ориентиране. Пътеводителят е изключително подходящ наръчник за Свободно избираем предмет (СИП) в областта професионално ориентиране в горен ку

- See more at: http://wishbox.org/guide#sthash.vwyTaxMq.dpuf

 

 

ЗАЩО ГО ПРАВИМ?


Мотивирани от идеята за по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път на младежите в България, както и от задълбочаващия се проблем с младежката безработица, WishBOX предоставя на ученици в горен курс и студенти интерактивна и иновативна платформа за професионално ориентиране. Проектът цели, от една страна да подпомогне младежите в избора им на най-подходящата за тях професия и от друга - да свърже нуждите на пазара на труда с подготовката на младежите за реалните му измерения и изисквания. 

Ние говорим на езика на младите и правим кариерното ориентиране готино.

 

НАЧАЛОТО

 

През 2010г. завърнали се от чужбина и готови да приложат опита си в България, членовете на сдружение „Тук-Там“ започват да генерират идеи за стартирането на проект за професионално ориентиране на ученици. Идеята се превръща за първи път в реалност в класните стаи на 7 СОУ в София през май и юни 2011г. със събитие под името „Професия за мен“. Така в края на 2011 проектът за професионално ориентиране започва своите първи смели стъпки под ръководството на Олга Василевска и благодарение на енергията и таланта на над 15+ Тук-Там членове и доброволци. През 2013г. проектът за професионално ориентиране се нарича WishBOX, a през 2014г. Олга Василевска и Теодора Зарева отделят проекта и го приютяват под шапката на новооснованата от тях фондация "Мечти в действие", с цел да се фокусират изцяло върху гимназистите и студентите и тяхното професионално и личностно развитие.

 

WishBOX се задвижда от здравата работа и страхотна енергия на екип от професионалисти, доброволци, ученици, студенти и партньори!